dinsdag 4 december 2012

Volkoren spirelli met groentjes en gehaktballetjes

Benodigdheden (6 pers.):


  • 480 gram volkoren spirelli
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 courgettes
  • 10 wortelen
  • 900 gram gehakt


Bereidingswijze:
  • Schil de paprika's, courgettes en wortelen en snij deze fijn.
  • Snij een ui fijn, en doe deze in een kookpot. Geen vetstof toevoegen.
  • Eens de ui een beetje gestoofd is, mogen alle groentjes erbij. Regelmatig roeren. Kruiden naar smaak. Ik heb er vandaag een beetje peper bijgedaan.
  • Zet een pannetje met water op het vuur, zodat dit water kookt.
  • Terwijl het water opwarmt maak je gehaktballetjes van het gehakt. Leg deze op een bord.
  • Eens het water kookt, kan je de gehaktballetjes afkoken. Dit doe je door de gehaktballetjes in het kokend water te leggen, en ze eruit te halen eens ze boven komen drijven. Dit doe je om al het overtollige vet uit de gehaktballetjes te koken.
  • Eens de gehaktballetjes boven komen drijven, kan je ze bij de groentjes doen, of in een aparte kookpot. Wel zorgen dat ze niet aanbranden dan. (Door eventueel extra water toevoegen en regelmatig te roeren)
  • Breng water aan de kook en kook de spirelli zoals aangegeven op de verpakking.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen