donderdag 6 september 2012

Groentesoep

Benodigdheden (5 liter):

  • 4 wortelen
  • 1 portie pompoen
  • 1 portie selder
  • 2 x het groen van de prei
  • 2 uien
  • 2 x de stengels van een broccoli
  • 1 portie soepvlees
  • Groentebouillon 
  • laurier, tijm, peper
Bereidingswijze:
  • Zet het soepvlees onder, laat het opkoken en ontvet het.
    Nota: ontvetten: juist voor het kookpunt het vet afscheppen dat boven komt drijven.
  • Snij de groenten en doe deze bij het soepvlees.
  • Doe de groentebouillon bij het soepvlees en de groenten. Zorg hierbij dat er in totaal vijf liter vocht in de kookpot aanwezig is.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Laat dit alles goed koken.
  • Haal het soepvlees, tijm en laurier uit de soep.
  • Mix de soep.
  • Eventueel kruiden.
  • Nogmaals laten doorkoken.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen