woensdag 26 juni 2013

Pannenkoeken: suikervrij en vetarm

Pannenkoeken, jummie. Alleen is dat niet zo gezond volgens het traditioneel recept. Ik zou mezelf niet zijn als ik intussen niet zou proberen om een gezonde variant te maken. Het recept voor gezonde pannenkoeken staat hieronder.

Benodigdheden (2 pers.)

  • 250 gram roggebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 ml magere melk (ik gebruikte Campina 0% vetgehalte)
  • 4 eiwitten
  • 16 eetlepels water
Bereidingswijze
  • Meng alle ingrediĆ«nten doe de eiwitten wel op het laatste), en roer goed door zodat je een mooie redelijk vloeibare deeg hebt.
  • Vet een pan in met een beetje olie, zorg dat deze goed warm is, en doe er vervolgens een pollepel deeg op. Verspreid het deeg een beetje over de pan, zodat je een mooie grote pannenkoek krijgt.
  • Als je merkt dat je pannenkoek loskomt van de pan, draai je de pannenkoek om, zodat deze langs de andere kant ook een mooi kleurtje krijgt.
  • Is de pannenkoek langs beide kanten gekleurd, dan kan je deze op een bord leggen en serveren.
Smakelijk!

Tips
  • Je zal de pan regelmatig opnieuw moeten invetten. Bij mij was dat na 6 pannenkoeken. Dit heeft te maken met het feit dat er amper vet zit in het deeg, waardoor je de kans op aanbakken natuurlijk vergroot.
  • Je kan de pannenkoek nadien naar hartelust beleggen met broodbeleg, of de pannenkoek ook gewoon naturel opeten. Je kan er ook choco of iets dergelijke opdoen, maar dan verhoog je de ongezondheidsfactor van de pannenkoek wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen