vrijdag 28 juni 2013

Boeken die ik onlangs gelezen heb #1


Ik lees graag. In bed, in de trein, als ik ergens moet wachten, of gewoon, in de zetel als ik lui ben. Even een overzichtje met de boeken die ik afgelopen maand gelezen heb!


The hunger games - Suzanne Collins



12 districten
24 strijders
1 winnaar
Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood. De Hongerspelen zijn begonnen... Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Na een burgeroorlog is van Noord-Amerika het land Panem overgebleven, bestaande uit het welvarende Capitool met twaalf daaraan ondergeschikte districten, waarin veel armoede en onvrijheid heersen. In de jaarlijkse Hongerspelen moeten 24 kinderen, uit elk district een jongen en een meisje, strijden op leven en dood in een 'Big Brother'-omgeving. Katniss Everdeen (16, ik-figuur) uit het twaalfde, armoedigste district springt in de bres voor haar jongere zusje Prim wanneer deze wordt uitgekozen. Na een wat aarzelend begin krijgt het verhaal vaart. Het thema is gedurfd: een strijd op leven en dood tussen twaalf- tot achttienjarigen, als vorm van vermaak. Wie is de slimste overlever? De auteur weet een zeer sympathieke heldin te scheppen, met een admirabele overlevingsdrang en geloofwaardig gevoelsleven. Ze vertelt het verhaal in de tegenwoordige tijd, waardoor je er meer bij betrokken bent. Ze combineert overlevingstechnieken uit de traditie van Jean Auels prehistorische romans met ultramoderne technologie. Het slot lijkt voorspelbaar, maar is dat zeker niet. Spanning, romantiek en het open einde maken nieuwsgierig naar de volgende delen.
Bron: www.bol.com

De dag nadat ik het boek uit had, heb ik de film ook bekeken. Het boek vond ik mooier.

Vlammen - Suzanne Collins

Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen, samen met haar medestrijder Peeta Mellark. Maat ze hebben met hun overwinning de toorn van het Capitool over zich afgeroepen en de consequenties zijn afschuwelijk.

Spotgaai - Suzanne Collins

Katniss Everdeen overleefde tot twee keer toe de Hongerspelen, het macabere evenement dat eens per jaar plaatsvindt om de bevolking van Panem eraan te herinneren dat er niet te tornen valt aan het dictatoriale regime. Maar dat regime begint nu te wankelen. Rebellen nemen Katniss mee naar het grimmige District 13, waar de regering geen vat op heeft en waar plannen worden gemaakt voor een revolutie die haar weerga niet kent.
Terwijl de voorbereidingen voor de opstand in volle gang zijn, herstelt Katniss van de verwondingen die ze in de arena heeft opgelopen en bereidt ze zich voor op haar rol als leider van revolutie. Ze is volledig bereid te vechten en zelfs te sterven voor vrijheid. Maar dan geeft president Snow Katniss te kennen dat hij iedereen van wie ze houdt kapot zal maken als de rebellen hun plannen doorzetten. De prijs van vrijheid lijkt hoger dan ooit...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten