woensdag 5 juni 2013

Havermout-banaankoekjes

Er lag tijdens mijn blok een wel ongelooflijk rijpe banaan te geuren in de fruitschaal. Nu, als er iets is wat ik niet graag heb, dan is het dat ik fruit slecht zie worden. Ok, is iets niet goed meer (schimmel of dergelijke) dan zal ik het wel wegsmijten, maar bij deze banaan vroeg ik me af of ik er niet iets lekker mee kon maken.


Ik heb even gezocht op internet, en uiteindelijk kwam ik op deze website terecht. Dat zag er wel lekker uit, maar ik zou mezelf niet zijn als ik het recept niet iets zou aanpassen.

Benodigdheden
  • 30 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 walnoot
  • bakpapier

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Prak de banaan fijn met een vork. Dan wordt dit een papje.
  • Doe in dit papje de havermout, en meng goed.
  • Snij de walnoot in fijne stukjes, en doe deze bij het mengsel.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Maak hierop ongeveer gelijke 'rotsjes'/koekjes van het deeg dat je gemaakt hebt.
  • Doe dan de bakplaat in de oven, en laat deze rotsjes/koekjes 15 minuten bakken.
  • Neem de bakplaat in de oven en laat alles afkoelen.
Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen