dinsdag 9 oktober 2012

Mijn dag #1

Er kwam vraag naar wat ik precies eet op een dag. Ik heb me voorgenomen het enkele dagen bij te houden en te delen met jullie!Deze ochtend ben ik om 5u15 opgestaan. Mijn ontbijt bestond uit 1 magere yoghurt en een grote kop koffie (zwart, zonder suiker of melk).


Toen vertrok ik per fiets naar het station. (beweging)


Toen ik rond 7u40 op school aankwam, heb ik de rest van mijn ontbijt opgegeten. Dit bestond uit een donkere boterham (zo donker mogelijk, heerlijk!) besmeerd met een laagje boter (Planta) en een sneetje kipfilet.


Rond 9u45 heb ik vervolgens mijn eerste 'stuk' fruit van de dag opgegeten: 3 kleine pruimen.


Rond 11u45, ik had een lange pauze, en dan krijg je naar mijn indruk sneller zin om iets te eten, heb ik vervolgens mijn lunch genuttigd. Dit waren twee donkere boterhammen besmeerd met boter en Boursin-light.  De Boursin-light gebruik ik omdat ik geen zin heb om een mager kaasje mee te nemen naar school, dit smaakt me na een halve dag in mijn tas zitten niet meer. Ook heb ik bij mijn lunch een salade gegeten die bestond uit: 2 snee'tjes kipfilet (beleg dat anders op mijn boterham zou gezeten hebben), sla, tomaat en komkommer.


Toen had ik alweer les, waarna ik van school naar station wandelde. (beweging)


Ik heb de trein om 16 uur genomen, dus rond dat uur heb ik ook mijn tweede 'stuk' fruit van de dag gegeten: 2 kleine mandarijntjes.


Rond vijf uur ben ik per fiets naar huis gereden vanaf het station (beweging).


Eens thuisgekomen, was het eten bijna klaar. Het was ongeveer 17u20 toen ik kon eten. Mijn avondmaal bestond uit: 150 gram aardappelen, 150 gram wortelen (ruwe schatting), 25 gram ui, en 150 gram biefstuk. Ook heb ik me nog 9 kerstomaatjes genomen en opgegeten.

Hierna heb ik mij een blikje Cola Light genomen.

Rond 20u45 heb ik vervolgens mijn derde 'stuk' fruit van de dag gegeten: 5 druiven (de rest van wat er nog was) en 1 kleine mandarijn.


Na dit alles heb ik mij ook nog een Mignonette Noir de Noir genomen, maar het is nog maar de vraag of ik er echt mijn tanden inzet.


Heel de dag door heb ik water gedronken. Dit is ook belangrijk. Hoe meer water je drinkt, hoe meer afvalstoffen je afdrijft. Al is overdrijven nooit goed.


Morgen weer een dag!
2 opmerkingen:

  1. Je bent echt een goed voorbeeld voor mij, het geeft me moed om door te zetten om die extra kilootjes van me af te schudden :)

    Thx Nickytje

    BeantwoordenVerwijderen