woensdag 4 april 2012

8 stappen om je nagels te lakken

1. Zorg ervoor dat je nagels proper zijn.

Dit doe ik door middel van de nagellakremover van Yves Rocher, maar er zijn andere producten die minstens even goed zijn. De nagellakremover van Fresh bijvoorbeeld. Let er wel op dat je geen nagellakremover met aceton gebruikt, want dit is niet zo gezond voor je nagels.

stappen nagels lakken2. Vijl je nagels mooi.

Dit doe je door je nagels mooi in vorm te vijlen en ze een beetje te 'polijsten' met een polijstvijl. Ook is het handig als je tijdens deze stap ervoor zorgt dat je niet te veel velletjes meer hebt rond je nagels. 

stappen nagels lakken

3. Gebruik een nagelversteviger.

Dit hoef je in principe enkel te doen als je merkt dat je zwakke nagels hebt. Ik gebruik de variant van Yves Rocher. De variant die ze verkopen bij Kruidvat (zo een paarsachtige kleur) vind ik persoonlijk heel erg stinken, en dat heb je niet bij deze. Je zou deze laag kunnen gebruiken als basecoat. En je kan er een soort kuur van maken. Het verschil merk je echt wel na een paar dagen!


stappen nagels lakken

4. Gebruik een base coat.

Dit moet je echt wel doen als je je nagels wilt lakken in een opvallende sterke kleur. Anders loop je het risico dat het pigment van je nagellak in je natuurlijk nagel trekt waardoor je nagel verkleurt. Dit is niet zo mooi, en het lijkt me ook niet echt gezond.

Ik gebruik deze van de Hema, die kost rond de 3 euro.

stappen nagels lakken

5. Lak je nagels in je gekozen kleurtje.

Doe dit in twee laagjes, en probeer ervoor te zorgen dat je je nagelriemen niet meelakt. Als je je nagelriemen meelakt, droog je ze immers uit.

6. Gebruik een topcoat.

Als je een goede topcoat gebruikt, dan verleng je tijd tussen het opdoen van de nagellak en het chippen aanzienlijk. Ook hiervoor gebruik ik de variant van Hema.

stappen nagels lakken

7. Verwijder overtollige nagellak.

Heb je toch per ongeluk een deeltje van je vinger mee gelakt? Verwijder dit dan met een Corrector pen of een wattenstaafje gedrenkt in een beetje nagellakremover.

stappen nagels lakken


8. Verzorg je handen en nagelriemen.

Niet onbelangrijk! Als je een hele tijd bezig geweest bent om mooi gelakte nageltjes te verkrijgen, vergeet dan ook niet van je nagelriemen en je handen een beetje te verwennen. Je nagelriemen kan je makkelijk soepel houden door ze op tijd en stond in smeren met een beetje Nail oil. Ook is het een goede gewoonte om op bepaalde tijdstippen je handen in te wrijven met een handcrème. Daardoor blijft alles lekker zacht!


stappen nagels lakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten