- 4 wortelen
- 1 portie pompoen
- 1 portie selder
- 2 x het groen van de prei
- 2 uien
- 2 x de stengels van een broccoli
- 1 portie soepvlees
- Groentebouillon
- laurier, tijm, peper
- Zet het soepvlees onder, laat het opkoken en ontvet het.
Nota: ontvetten: juist voor het kookpunt het vet afscheppen dat boven komt drijven. - Snij de groenten en doe deze bij het soepvlees.
- Doe de groentebouillon bij het soepvlees en de groenten. Zorg hierbij dat er in totaal vijf liter vocht in de kookpot aanwezig is.
- Voeg de kruiden toe.
- Laat dit alles goed koken.
- Haal het soepvlees, tijm en laurier uit de soep.
- Mix de soep.
- Eventueel kruiden.
- Nogmaals laten doorkoken.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten