donderdag 22 januari 2015

Recept: prei - bladerdeeggebak

Benodigdheden (4 personen):

  • 2 dikke losse prei
  • 400 gram hamblokjes
  • 120 spirelli's (echt tellen hoor! :-) )
  • 3 rollen bladerdeeg
  • 12 kleine bakvormen (zie hieronder op foto)
  • 3 eieren
  • 500 gram gemalen kaas

Bereidingswijze:
  • Spoel en snij de prei. Kook deze gaar. Laat uitlekken.
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snij elke rol bladerdeeg in 4 stukken, en leg in de bakvorm (met papier er nog onder!). Leg dit zodanig dat je drie flappen hebt, die 'uitsteken'.
  • Leg in iedere bakvorm (waar je dus de bladerdeeg al in gelegd hebt) 10 spirelli's
  • Neem de prei, en knijp het overtollige vocht eruit.Verdeel nu de prei over de 12 vormen.
  • Verdeel ook de hamblokjes.
  • Kluts de eieren met wat peper en zout, en verdeel dit ook over de bakvormen.
  • Leg wat kaas op dit alles.
  • Als alles goed is, heb je dus drie flappen bladerdeeg. Vouw deze over de gebakjes heen.
  • Steek nu in de oven tot de gebakjes een mooi bruin kleurtje hebben. (ongeveer 30 min.)
Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten