dinsdag 21 januari 2014

Avocado

http://www.biojentsje.nl/wp-content/uploads/2013/11/avocado.jpg

Avocado, ik heb er eerder al een receptje mee klaargemaakt, maar misschien is het tijd om het even in de kijker te zetten?

De avocado groeit aan een boom, de avocadoboom. Is het een groente of een fruit? Er is twijfel mogelijk. Het is een vrucht, dus men zou kunnen stellen dat het fruit is. Maar het is ook een deel van een plant, waardoor het ook als groente kan aanzien worden.

Je hebt verschillende soorten avocado's. Het meest duidelijke verschil is de schil. Je hebt namelijk zwarte en groene avocado's. Als een avocado goed rijp is (dit merk je daardoor hij erg verschrompelt als het ware), dan ontdek je binnen romig, groen en zacht vruchtvlees, wat veelal een nootachtige smaak heeft.

De avocado is een heel gezonde vrucht daar hij veel vitamines bevat, een anti-oxidant is, en bovendien goede vetten bevat.

Het meest bekende wat mensen doen met een avocado is er guacamole van maken. Dit is een soort avocadodip. Dit heb ik echter nog nooit geprobeerd.
Verder kan je de avocado rauw verwerken in een salade, maar wat ik er meestal mee doe is het volgende:
ik lepel de avocado uit, smeer dit uit op een boterham, doe er wat peper op en eet dit zo op. Ik gebruik het dus als een soort beleg bij het ontbijt.

Het seizoen voor de avocado is van februari tot en met april, maar doorgaans kan je dit het hele jaar door kopen in de winkel.

http://1.bp.blogspot.com/-r_OTLK2cESw/ThFyWvCVk-I/AAAAAAAABXI/iz5VN1JtCpc/s1600/avocado.jpg


Gebruikte bronnen:
http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2011/07/wat-kun-je-doen-met-avocados.html
http://www.culinairenieuwsbrief.nl/archief/201006-2-de-avocado-groente-of-fruit.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten