woensdag 19 juni 2013

Banaanchocoladerotsjes

Wederom een receptje om ervoor te zorgen dat de bananen opgewerkt worden..

Benodigdheden

  • 2  rijpe bananen
  • 250 gram pure chocolade (zo puur mogelijk, ik heb gekozen voor 86% cacao)
  • 3 eetlepels cornflakes
Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade au bain marie. Dit wilt zeggen dat je twee kommen gebruikt. Ene waar je water in doet wat je warm maakt (daarom niet kokend), en ene die je in de andere kom zet, waar je de chocolade in smelt als het ware.

    • Prak de banaan en meng er de cornflakes onder.

    • Doe nu het mengsel met de bananen en cornflakes bij de gesmolten chocolade en roer goed. Neem vervolgens twee koffielepels, en maak rotsjes op een met bakpapier bedekte plaat.

    • Zet deze rotsjes in de frigo zodat de chocolade terug kan opstijven. Na ongeveer een uur zijn deze hard.
    Smakelijk!






    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen