Benodigdheden (4 personen):
- 2 dikke losse prei
- 400 gram hamblokjes
- 120 spirelli's (echt tellen hoor! :-) )
- 3 rollen bladerdeeg
- 12 kleine bakvormen (zie hieronder op foto)
- 3 eieren
- 500 gram gemalen kaas
Bereidingswijze:
- Spoel en snij de prei. Kook deze gaar. Laat uitlekken.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij elke rol bladerdeeg in 4 stukken, en leg in de bakvorm (met papier er nog onder!). Leg dit zodanig dat je drie flappen hebt, die 'uitsteken'.
- Leg in iedere bakvorm (waar je dus de bladerdeeg al in gelegd hebt) 10 spirelli's
- Neem de prei, en knijp het overtollige vocht eruit.Verdeel nu de prei over de 12 vormen.
- Verdeel ook de hamblokjes.
- Kluts de eieren met wat peper en zout, en verdeel dit ook over de bakvormen.
- Leg wat kaas op dit alles.
- Als alles goed is, heb je dus drie flappen bladerdeeg. Vouw deze over de gebakjes heen.
- Steek nu in de oven tot de gebakjes een mooi bruin kleurtje hebben. (ongeveer 30 min.)
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten