woensdag 22 oktober 2014

FitBit Flex


Ik heb sinds zaterdag de FitBix Flex en ik ben er tevreden over!De FitBit Flex is een klein apparaatje in een armband, die je gewoon om je pols doet. Zo eenvoudig is het. Gedurende de hele levensduur van de batterij registreert dat apparaatje dan hoeveel stappen je zet, en dus logischerwijze hoeveel kcal je in theorie verbrandt. Ook kan je het apparaatje in slaapmodus zetten. Dan weet het dat je gaat slapen, en dan registreert het hoe je slaapt


Dit is de registratie van zo een nacht. Dit overzicht heb ik via de website kunnen bekijken. Je ziet hier bepaalde gegevens zoals: het tijdstip waarop ik naar bed ging (of het apparaatje in slaapmodus zette), de tijd die ik nodig had om in slaap te vallen, het aantal keer dat ik wakker geworden ben, hoelang ik in totaal in slaapmodus gestaan heb, en hoe lang ik effectief geslapen heb.


Wat kan ik verder nog allemaal zien? Wel, het aantal stappen dat ik zet. Mijn doel staat op 10 000, zoveel wil ik er minstens op een dag zetten. Het balkje loopt geleidelijk aan vol, tot ik mijn doel bereikt heb. Ook berekent de Flex hoeveel km je afwandelt op een dag. En hoeveel kcal je in theorie verbrand. Ook houdt de Flex je aantal "erg actieve minuten" bij op een dag. Als je dus zegt dat je een half uur gefietst hebt, dan voegt hij dat daaraan toe. Dit aantal stappen op bovenstaande foto is van gisteren tijdens mijn werkpauze om kwart voor tien. Ik had al flink mijn best gedaan hé? :-)


En dit was toen ik thuiskwam. Je kan je wel voorstellen dat na een hele dag werken met veiligheidsschoenen, mijn voeten pijn doen! Wat houdt de Flex verder nog allemaal bij? Als je het manueel ingeeft dan houdt hij ook bij hoeveel kcal en water je binnen neemt, en ook je gewicht helpt hij bijhouden. Verder, is er een zeer handige wekkerfunctie! Ik heb deze zelf getest gistermorgen om 5 uur. Mijn Flex had ik een minuut voor mijn andere wekkers gezet, en toen ik opstond, vroeg vriendlief waarom ik opstond. Hij had niet door dat er een wekker afgegaan was. De Flex wekt je namelijk door middel van trillingen. Het apparaatje begint te trillen, waardoor je als het ware gewekt wordt, en je bedpartner niet. Nu durf ik wel niet te beweren dat je niet gewoon raakt aan de trillingen, want ook als je je doel behaalt trilt de Flex.Ziehier mijn slaappatroon vanop mijn smartphone. Hier maakt de Flex nog een onderscheid tussen wakker zijn en rusteloos zijn.


Ook kan je via de app kijken naar je statistieken over langere periodes.

De FitbitFlex is op te laden via USB, en de aankoopprijs is ongeveer €100.

Ik ben heel tevreden over mijn FitBit Flex! Ik vind de informatie die ik krijg zeer handig. Ik wist namelijk hiervoor wel dat ik veel afwandelde op het werk, maar dat het zoveel stappen waren, daar had ik geen idee van!

Wat vind jij van de FitBix Flex? Zou je hem zelf kopen? Heb je hem zelf gekocht? Of heb jij een andere type stappenteller?

3 opmerkingen:

 1. Wat een handig ding! Lijkt wel op de jawbone fit waar ik al het een en ander over had gelezen. Ik ben nogal een controlfreak dus bij zo'n apparaat denk ik gelijk 'hebben, hebben' :D. Voor mijn eigen gemoedsrust waarschijnlijk niet zo'n goed idee want dan zou ik de hele dag gefixeerd zijn op de statistieken. Heb jij daar geen last van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op mijn werk mag ik mijn smartphone niet bij me hebben, dus ik heb geleerd om even wat afstand te nemen. Maar het is inmiddels het eerste wat ik bekijk als ik vrij heb! En 's morgens even kijken hoe goed ik geslapen heb uiteraard ;-)

   Verwijderen
 2. Wat handig! Ik zou hem graag willen hebben, helaas vind ik 100 euro op dit moment nog te duur. Als ik later, over een paar jaar werk, dan koop ik hem wel denk ik :D

  BeantwoordenVerwijderen