Weer een receptje waarbij ik me laten inspireren heb door "Lekker lang jong". Ook heb ik dit idee al enkele keren zien passeren bij andere blogs, dus was ik best wel benieuwd! Dit receptje is bedoeld voor acht personen.
Bloemkooldeeg
Benodigdheden
- 1 kg bloemkool (uit diepvries)
- 4 bollen mozzarella (van 125 gram/stuk)
- 4 eieren
- oregano
- Verwarm de oven op 220°.
- Doe de bloemkool 5 minuten op de hoogte stand in de microgolfoven.
Verpulver de bloemkool tot je kleine brokjes hebt (geen puree).
Steek hierna de bloemkool nog eens 5 minuten in de microgolfoven, zodat de bloemkool beetgaar wordt. - Laat de mozzarella uitlekken en verpulver deze in kleine brokjes. Doe de mozzarella vervolgens bij de bloemkool.
- Klop de eieren los, en doe deze bij de bloemkool en mozzarella.
- Knip een hoeveelheid verse oregano fijn en doe deze bij het mengsel.
- Neem een bakplaat, voorzie deze van bakpapier, verspreid het bakpapier en duw goed aan.
- Dit mag 20 à 25 min. in de oven.
De tomatensaus is eigenlijk niet echt saus. Het is eerder een soort van tomatenpuree. Om het mezelf makkelijk te maken heb ik gekozen voor tomaten in blik.
- 2x 400g gepelde tomaten
- basilicum
Doe wat basilicum bij de gepelde tomaten, en mix deze fijn tot je geen brokken meer hebt. Giet dit vervolgens in een fijne laag over de bloemkooldeeg nadat hij afgekoeld is.
Ik heb gekozen om twee soorten topping te gebruiken.
BenodigdhedenTopping 1
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400 gram gesneden champignons
- 200 g gratin mix (gemalen kaas)
- 2 courgettes
- 5 wortelen
- 200 g gratin mix (gemalen kaas)
Snij de groenten fijn, en bak deze (zonder vetstof) in de pan, zodat deze gaar zijn. Eens de groenten gaar zijn, doe je ze over de tomatensaus en werk je af met een laag gemalen kaas.
- Dit alles zet je nog eens 10 minuten in de oven op 200° zodat de kaas heerlijk smelt.
Smakelijk!
Uiteraard had ik een zeer kritisch proefpanel, maar ik heb enkele opmerkingen meegenomen, waarvan deze: de pizza nu leek te erg op een taart, mijn tomatenbasis moet absoluut dunner, en ook mijn topping mag best wat minder dik zijn.
Bron: "Lekker lang jong - een voedselzandloper kookboek" - Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk, tweede druk
Bron: "Lekker lang jong - een voedselzandloper kookboek" - Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk, tweede druk
Ik begon dit te lezen en ik dacht jakkes!!!! Toen ik zag hoe het gemaakt werd en het eindresultaat zag, dacht ik: hmmm ik heb nog geen receptje voor zaterdag... Dat ga ik eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderen(H)eerlijke reactie dit! Laat weten of je het lekker vond! ;)
Verwijderen