woensdag 22 augustus 2012

Volkoren pasta met groentesaus

Volkoren pasta met groentesaus

Benodigdheden:
  • 1 rode ui
  • 1 gewone ui
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 courgette
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 8 tomaten
  • 80 gram volkoren pasta



Bereidingswijze:

Groentesaus (4 pers.):
  • Snij de uien fijn, en doe ze in een kookpot op een hoog vuurtje. Wel opletten, aangezien je zonder vetstof of iets dergelijke werkt, kunnen de uien snel aanbranden. Op tijd roeren, en eventueel een beetje water toevoegen is de boodschap! Ook het deksel op de kookpot doen helpt.
  • Snij daarna de champignons in vier, en doe ze ook de kookpot. Goed roeren.
  • Neem daarna de courgette. Snij de courgette en doe deze ook in de kookpot. Wederom goed omroeren. Je gaat merken, als je het deksel op de pot laat staan, dat de groentjes algauw heel wat vocht verliezen. Dit is niet erg! Dit is juist de bedoeling.
  • Schil de paprika's, snij ze in fijn en voeg ze bij de saus in de wording. Goed omroeren, en een beetje laten sudderen.
  • Bij deze stap snijd ik mijn tomaten al in kleine stukjes, maar ik doe ze nog niet in de saus. Je kan hier, indien je je groenten in veel te grote stukken gesneden hebt, kan je hier de mixer nemen en de saus een beetje doormixen.
  • Eens gemixt, of gewoon beetje gesudderd, kan je de tomaten in de saus doen, goed omroeren, kruiden naar smaak en alles op een fijn vuurtje laten pruttelen. Je saus gaat hemels ruiken.
Volkoren pasta (1 pers.):
  • Breng water aan de kook
  • Leg de pasta in het water, even roeren, zodat de uiteinden (van spaghetti) niet aan elkaar kleven.
  • Na vier minuten (of de bereidingstijd die vermeld is op het pakje) giet je de pasta af, en laat je een beetje koud water doorheen de pasta stromen.
Zo, nu rest je alleen nog maar de pasta op een bord te doen, een beetje saus eroverheen, en je kan genieten van een lekker gezond gerecht.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen